Això de l'Aeroport

Manuel Fernando González


Colaselprat120817 3


El que ha arribat a passar a l'Aeroport de Barcelona és la trista història d'una crisi anunciada. Llevat dels viatgers que han pagat les taxes i, malgrat això, segueixen patint les conseqüències d'aquest desastre, les altres parts són culpables del desgavell produït.


Ara li toca a la Guàrdia Civil tornar a unes competències que mai hauria d'haver abandonat pel bé de la seguretat dels viatgers. El Govern d'Espanya és doblement responsable del que ha passat. Primer, perquè ha reaccionat tard, i en segon terme perquè una de les seves empreses, Aena, també ho ha fet malament, perquè va permetre o acceptar, digue-ho com vulgueu, una contracta temerària a nom d'una empresa de seguretat d'inferior nivell anomenada Eulen, els representants sindicals s'han posat les botes de la radicalitat a compte dels que compren un bitllet i tenen tot el dret a indignar-se pel tracte rebut.


Del sou que cobren els treballadors d'Eulen només cal dir que és molt baix com a conseqüència de la crisi que aquest país ha patit, que tots els assalariats han patit i de la qual encara, diguin el que diguin a Madrid, encara no hem sortit. La seva escassa sensibilitat per entendre aquest fet innegable els ha conduit a un laude obligatori i, amb això, a les conseqüències que se'n derivin. Ells sabran si una mica més de prudència no els faria presentar-se davant l'opinió pública com els seus col·legues els controladors o els pilots que s'han guanyat per a molts lustres l'antipatia de la majoria de la gent. La vaga és un dret fonamental, però el d'aquests senyors ha superat els límits de la paciència ciutadana.


La Generalitat ha entrat tard en un conflicte del qual ha volgut treure rèdit polític. Sort que ha rectificat a temps i ha sabut involucrar-se en la mediació que ha estat, com diem els periodistes, la perxa que ha servit per trobar el camí de sortida al conflicte. Ara toca que sàpiga aprofitar el seu nou rol i el Govern de l'Estat li deixi ficar cullera a l'Aeroport del Prat.


Quan acabi tot, Foment ha de replantejar fredament si Aena ha de seguir gestionant l'Aeroport de Barcelona a la vista de la seva desastrosa gestió de la crisi, o si li cal, com es fa a mig món, lliurar aquesta gestió a una altra empresa internacional amb experiència en el sector que garanteixi als viatgers, almenys, una compensació econòmica justa per haver-los amargat les vacances, que també, senyors vaguistes, és un dret constitucional.


Com que això no ha acabat, deixem en aquest punt l'anàlisi d'aquesta barbaritat aeroportuària per no encendre encara més els ànims, que ja estan prou caldejats. Tant de bo que això del Procés no acabi d'afegir una guinda a aquest negligentment cremat forn de la cuina política espanyola.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH