Cal tancar el projecte Castor

Martí Barberà

MARITI BARBERA PEQ

Per una vegada el govern del PP hauria d'escoltar el clam de la societat, en aquest cas de Castelló i de Tarragona, i tancar de manera definitiva i permanent el projecte Castor.

Per una vegada el govern del PP hauria d'escoltar el clam de la societat, en aquest cas de Castelló i de Tarragona, i tancar de manera definitiva i permanent el projecte Castor. Ja hi ha, des de desembre, informes que determinen que la sèrie sísmica registrada té relació directa amb la injecció de gas al magatzem Castor. L'activitat d'injecció i extracció de gas tornarà a produir terratrèmols. Per a CiU és inadmissible que les poblacions de Tarragona i Castelló puguin tornar a passar per la mateixa situació d'alarma que van provocar els sismes i sobretot, que aquesta situació pogués ser per sempre.

Per aquest motiu, sotmetrem a votació al Congrés una iniciativa que emplaça el govern espanyol a tancar de manera definitiva i permanent el projecte Castor. Per aconseguir-ho, defensarem en la Comissió de Medi Ambient una proposició no de llei en la qual demanem el suport dels diferents grups de l'arc parlamentari per forçar aquest cessament d'activitat.

Ha estat el mateix Institut Geogràfic Nacional (IGN) el que va concloure que hi ha una relació directa entre el magatzem de gas natural subterrani i submarí i els sismes (fins a 600) que es van registrar al setembre de 2013. Amb aquestes dades, des de CiU no contemplem altra possibilitat que la paralització definitiva i permanent del projecte, ja que no ofereix suficients garanties de seguretat. com ha quedat reiteradament demostrat.

El govern espanyol no pot ignorar l'alarma generada a les poblacions de Castelló i de Tarragona. Òbviament no es mereixen haver de passar per una situació semblant. Amb aquestes dades, des de CiU demanem al Congrés dels Diputats que doni suport el cessament d'activitat del projecte, com ja hem fet i aprovat al Parlament de Catalunya, on per unanimitat s'instava el Govern a demanar a l'executiu de Rajoy el tancament definitiu i permanent del projecte Castor. No podem oblidar els sotracs que van patir els homes i les dones de la zona quan van veure literalment trontollar les seves llars reiteradament pels moviments sísmics des de l'inici de l'activitat d'aquest projecte.

També denunciarem l'actitud opaca del PP. Aquesta política d'amagar la informació i de manca de transparència és sempre inacceptable, però amb l'alarma social, justificada, que s'ha creat és del tot denunciable i intolerable democràticament aquesta manca de lleialtat institucional.

Aquesta falta d'atenció i respecte a la ciutadania afectada cal suprimir-la. Per això i per respecte institucional amb les plataformes ciutadanes implicades, els ajuntaments afectats i la Generalitat demanem que formin part del procés per depurar responsabilitats tècniques i polítiques i que s'asseguri el desmantellament amb totals garanties de seguretat i amb criteris mediambientals.

Martí Barberà, president de la Intrercomarcal de Tarragona d'Unió i diputat de CiU al Congrés

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH