Conseller Comín, els experiments a casa i amb gasosa

Carmen P .Flores

El conseller Comín, el que ha presentat un Pla per a "millorar" les llistes d'espera, menteix amb una facilitat sorprenent i ni tan sols es ruboritza. Res més fer-se amb el càrrec en Sanitat, encara que podria haver estat titular de Cultura o Política Territorial, tant era, va tenir la brillant idea que calia trencar tots els convenis amb la sanitat privada, sense prèviament haver realitzat un estudi de les conseqüències que aquesta decisió tindria per a la salut dels ciutadans i les malmeses arques de la Generalitat. Calia estar d'acord amb les directrius marcades per ERC i les exigències imposades per la CUP.


Les millores en les llistes d'espera per a especialistes, proves diagnòstiques, operacions "amb garanties", les urgències, etc, no les està arreglant, ni les arreglarà, per moltes entrevistes que li facin els mitjans "amics" i ho sap. Només vaig a posar uns quants exemples perquè ho vegi ben clar.


A l'hospital de Viladecans, amb un a àrea d'influència de més de 250.000 habitants, una dona jove amb problemes de ronyó que va ser operada fa dos anys -en una clínica privada-, s'ha quedat a l'atur i ha hagut de tornar a la sanitat pública. Des del mes de setembre, està esperant perquè li facin una ecografia "urgent" i li han dit que té encara per a uns quants mesos més. Què? Que estan esperant? A que es mori?


A una altra dona fa tres mesos li van fer les proves per operar-la de la vesícula, ja que portava diversos anys amb còlics nefrítics i amb dolors insuportables. Quan han passat tres mesos de les proves preoperatòries, va preguntar a l'hospital què estava succeint perquè no li havien donat la data de la intervenció quirúrgica. La resposta va ser que era a la llista d'espera i que tenia per a un any o any i mig. Com?, va exclamar. Per què li van fer les proves amb "tanta antelació" a una persona que és diabètica, i no sé quantes malalties més té? Per què ha d'esperar tant si porta amb el tema diversos anys? Com si fos un simple nombre i no una persona.


Però la cosa no queda aquí. Al mateix hospital, a una altra pacient li comuniquen que li han de fer la prova del son, perquè es dorm mentre condueix i, es dóna la circumstància, que el seu treball és el de conduir. La seva doctora li diu que la cridaran per facilitar-li un "aparell" que es durà a casa, que ja li explicaran com funciona i que ella es farà la prova a casa, retornant l'endemà "l'aparell". Quan portava més d'un mes i mig sense rebre la trucada, es va presentar a l'hospital per preguntar si passava alguna cosa. La resposta va ser que hi ha llista d'espera i que fins al 30 de juny no li diran perquè només hi ha un aparell per a aquest tipus de proves. ¿Només un aparell per a una població de més de 250.000 persones? Doncs sí, com ho sent, Conseller. Això li van dir les persones d'informació. A més, li van donar el paper amb la data i, en el mateix, posa que el cost d'aquesta prova és de 414 euros, que no pagarà, però que ha de saber el costa. Si només és "prestar" el susdit "aparell", em pregunto jo això és qualitat? És servei? O senzillament és una conya que vostè vol camuflar sota l'eficiència i l'eficàcia de la seva gestió?


Conseller Comín, als ciutadans no se'ls cura amb filosofia. Els malalts el que volen és que se'ls atengui, se'ls diagnostiqui la seva malaltia i es curin, els és igual qui ho faci ...


Algú va dir que els experiments es fan a casa i amb gasosa. La salut de les persones i l'atenció que mereixen està fora de discussió. La sanitat privada ajuda a solucionar els problemes als que la pública no arriba, no ho oblidi.


Conseller, primer es planifica i després s'executa, no a l'inrevés, perquè amb la salut de la ciutadania no es juga ...


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH