dimecres, 27 de maig de 2020

Carlos Ruiz i José Luís Atienza han de presentar la seva dimissió

Carmen P .Flores

Quan algú no té la consciència tranquil·la perquè ha realitzat algun acte punible o no i tracta de tirar-li la culpa a un altre, hi ha un refrany popular que diu que "la millor defensa és un atac" i es queda tan tranquil. Per això, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, en el ple extraordinari celebrat dijous, per donar explicacions del registre d'algunes dependències de l'Ajuntament, la detenció del primer tinent d'alcalde i primer secretari dels socialistes de Viladecans i la seva posterior renúncia a els dos càrrecs, va ser tot un muntatge, amb toc de xiulet a militants socialistes, càrrecs de l'ajuntament i estómacs agraïts que van ocupar el 90 per cent dels seients destinats al públic, per tenir palmeros propis, per si de cas.


Mentrestant, la resta dels ciutadans que volien entrar es van quedar fora de la sala, en un espai contigu amb una TV perquè veiessin des d'allí les intervencions dels grups de l'oposició i els dos que formen l'equip de govern, és a dir, PSC i ICV. Tot molt transparent, democràtic i caciquil ...


L'explicació de l'alcalde, totalment llegida, no deixava res a la improvisació. Havia de ser la prescripció del nombrós cos d'advocats amb què compta aquest ajuntament i, per si no fos suficient, acudeix el famós advocat Cristóbal Martell, el que defensa als Pujols, Bustos i altres personatges que s'han fet famosos en els últims temps ...


La justificació de l'alcalde no té desperdici. És com si el tema no anés amb ell, o el fet és culpa de Joaquín Guerrero. Va mentir, com fa sempre, quan va dir que els concursos s'han fet amb "transparència" pública i s'ajusten a llei. Ell sap que "les propostes" han anat directament a la comissió de govern que ell presideix, que en alguns casos, dues empreses del grup INIPRO es presentava i que altres empreses ni acudien a les convocatòries perquè sabien qui anava a ser el "agraciat" del "concurs".


M'ha arribat aquest comentari d'un ciutadà de Viladecans que és molt gràfic: "Encara recordo quan van treure els primers concursos per adjudicar llar d'Infants municipals, no volien que totes fossin adjudicades a la mateixa persona (deien) i al final totes les té INIPRO. Recordo quan es va presentar sense tenir projecte, personal i sense complir requisits. La senyora Teresa Sambola no va trigar a fugir de semblant Ajuntament veient la màfia existent". Teresa Sambola era la tècnica responsable de Enseyament de l'Ajuntament.


En el seu dia, el transparent i democràtic alcalde li va treure tot un seguit de competències al ple -per votació dels dos partits que governen que són majoria- per passar-les a la comissió de govern, on no estan representats els partits de l'oposició i no poden exercir el control de les coses que aproven i per això, Carlos Ruiz campa al seu aire, com si fos el seu "masia" particular. D'aquesta manera, passa el que està passant.


La potestat ha de ser del ple, no de la comissió, ni l'alcalde, ni de cap regidor. Però en aquesta comissió de govern està el "honest" José Luís Atienza, d'ICV, còmplice de tot el que està succeint perquè deixa fer les coses, o mira a una altra banda. Però això no l'eximeix de responsabilitats. També va parlar en el ple com si ell no tingués res a veure. És un hipòcrita de molta cura. Per cert, Atienza encara té la seva taula la Encarni a les dependències municipals si la que li paga és Urbaser i no l'Ajuntament? Tot molt legal i ètic. La documentació oficial és demolidora.


No vull acabar aquest article, material cal per a un llibre, sense dir-li a Carlos Ruiz, a qui tant li preocupen els cent treballadors de Viladecans que treballen en el conglomerat de INIPRO, que es preocupi de totes les empreses de la ciutat que no han tingut l'opció d'aconseguir alguns dels múltiples concursos i que també tenen treballadors de la ciutat. També, si tan preocupat està, per què els càrrecs directius que té a l'ajuntament són, el 90 per cent, per no dir el 100%, de fora de Viladecans? Les seves mentides ja no colen i el que ha de fer és dimitir i que la seva dimissió no sigui l'única, que l'acompanyi José Luis Atienza, per inepte o per consentidor "de les presumptes irregularitats que s'han comès".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH