divendres, 29 de maig de 2020

TV3, Catalunya Ràdio, l'alcaldessa de Berga i la manipulació que no cessa

Carmen P .Flores


Berga 2

Marta Venturós (CUP), alcaldessa de Berga


M'indigna que amb els diners de tots els mitjans de comunicació públics, Catalunya Ràdio i TV3, es dediqui, com sempre han fet, a desinformar, manipular i oblidar-se del codi deontològic i l'ètica professional que han de tenir en l'exercici de la professió de periodista. Aquests mitjans no són públics, sinó "lampistes" al servei de l'independentisme i dels partits que el sustenta. És el discurs únic que des de fa alguns anys s'ha instal·lat a Catalunya. Molts callen sumits en la por a expressar les seves opinions i que li col·loquin el qualificatiu de retrògrad, fatxa, "espanyol", com si això fos una ofensa.


Mentre que la pregunta que fan molts ciutadans --en privat-- a TV3 i Catalunya Ràdio és: què passa amb la resta de la ciutadania? Quins són els seus drets? La resposta, que mai donen, podria ser: doncs a empassar el discurs únic de l'independentisme transmès per la "objectivitat i professionalitat" dels lampistes pagats amb els diners de tots però que només treballen per una part.


El Telenotícies Vespre de TV3 va dedicar 15 minuts a la "detenció" de l'alcaldessa de Berga, segons explicava la televisió del règim perquè havia penjat una estelada al balcó de l'ajuntament. Mentida i manipulació impresentable! La van detenir perquè havia fet cas omís als requeriments perquè es presentés a declarar al jutjat. La detenció no va ser per penjar l'estelada, el judici s'ha de celebrar amb posterioritat, sinó per no presentar-se davant la autoritat judicial.


Quan un ciutadà rep una citació d'un jutjat, el normal és que es presenti, expressi la seva disconformitat, es negui a declarar si ho considera convenient, o que digui el que li vingui de gust, però el no presentar-comporta que els Mossos d' Esquadra es presenten a casa de l'afectat i el portin davant del jutge fins que presti la corresponent declaració. És la llei per a "tots". Els càrrecs públics tenen més privilegis que la resta de la ciutadania? Doncs com que no. L'representar una institució no vol dir que només tinguin drets emmascarats en "privilegis", sinó que té les mateixes obligacions si no més que qualsevol fill de veí.


Els ciutadans poden exercir la desobediència a l'hora de pagar l'IBI, en aquells municipis en què havent baixat el valor de l'habitatge, l'equip de govern no només no ho baixa, sinó que any rere any l'ha anat pujant de manera insolidària amb seus veïns. Què li passaria llavors a la plebs si es negués a pagar els impostos de l'IBI per injustos? Doncs que els rebuts s'ho passarien a la diputació corresponent, els abrasarían a requeriments i després de no respondre als mateixos, els embargarien el compte bancari i finalment apoquinarían el cost amb interessos inclosos, així de clar. I no poden exercir el seu dret a la desobediència.


Catalunya Ràdio no vol quedar-se enrere en el cas de l'alcaldessa insubmisa i tenint a Empar Moliner com a protagonista, aquesta ha realitzat una crida als alcaldes a què es solidaritzin amb la "privilegiada" alcaldessa 'cupaire' de Berga i pengin les estelades en els seus respectius ajuntaments. La crida l'ha fet a través d'un vídeo penjat a la web i les xarxes socials de Catalunya Ràdio.


És intolerable que utilitzi un mitjà públic per a això i alguna cosa hauran de dir els partits polítics que no són independentistes, el CAC, el comitè d'empresa, el consell de redacció i així podria seguir amb un extens etcètera. Estic segura que no ocorrerà, miraran cap a un altre costat com si el tema no anés amb ells, però no s'ha de permetre que els mitjans públics estiguin en mans d'aquests individus sense escrúpols ni ètica.


"La veritat és l'ànima dels honestos; la mentida, la dels covards", va dir algun que no tenia por.

1 Comentaris

1

Vergonyos que una TV Publica no respecti la opinio de Tots. Manipulacio totalitari i dictadura per part de TV publica. Vergonyos. Molt vergonyos.

escrit per Jep 05/nov/16    20:05 h.

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH