Visquin les dones! Visca la vida!

Manuel Fernando González Iglesias

violència masclista


No és la primera vegada que ens enfadem pel vergonyós tema de la violència masclista al nostre país. Malauradament, no som només els espanyols els protagonistes d'aquest tipus de crim contra les dones, la qual cosa no vol dir, ni molt menys, que no estiguem en els primers llocs del rànquing mundial d'assassinats contra les nostres companyes de viatge a la vida.


Els homes que fan aquestes coses, en nom de no sé què i de no sé qui, no es mereixen viure en una societat civilitzada que ha de apartar-los de per vida de la relació amb els seus semblants, imposant-los el correctiu penal de reparar els danys causats amb treball i reeducació continuada.


No es pot en 48 hores assassinar tres dones i dir que no passa res, o que ho estem fent malament tots, sinó que cal aplicar la llei en tot el seu rigor i modificar-la --per endurecerla-- si cal, de tal manera que, el que mata per masclisme, sàpiga que no tornarà a veure la llum del sol en llibertat i que la família, els amics i la societat sencera els repudiarà de per vida perquè són l'escòria de la civilització.


També vindria bé que a les escoles s'ensenyés obligatòriament a nens i nenes --per aquest ordre- que el respecte i la llibertat són les virtuts més importants que ens converteixen en éssers humans. I que, per tant, pares i mestres, seran sempre els vigilants responsables que aquesta mania que té l'home per considerar-se un ésser superior, desaparegui del pensament més comú i passi a ser un anacronisme en una societat més civilitzada i més culta.


La esceneta del nen / jove que no sap ni fer-se el llit o fregir un ou ha de desaparèixer ja de la vida familiar espanyola, com a exemple més simple que hem pres bona nota que a les dones ni se les mata, ni se les margina . Tampoc estaria de més que empreses i empresaris deixessin de pagar els sous més baixos a les dones i marginar-dels llocs de responsabilitat i dels consells d'Administració.


A l'Església Catòlica també li convindria recuperar la imatge de Maria Magdalena i fer possible que el seu exemple més proper es prodigase entre la Jerarquia que pastura als seus fidels. Potser, si els capellans es casen, tindríem menys pedòfils solts i més doctrina femenina en el nostre culte que, com que el país en què vivim és, segons diuen, molt catòlic i apostòlic, ajudaria a eradicar la plaga masclista que patim per la gens menyspreable via espiritual.


En fi, que ja està bé! Que toca cabrejar i deixar de guardar el tradicional minut de silenci i armar amb cada assassinat un aldarull monumental perquè, els que cometen aquests crims, els entri la por escènica i s'ho pensin dues vegades abans de maltractar la seva dona, al seu núvia o la professional que li està fent gaudir de la vida, per posar un altre exemple que una societat hipòcrita com la nostra tracta moltes vegades d'ocultar.


En definitiva: Visquen les dones! Visca la vida!

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH