La UE debat els reptes del turisme

El Comitè Europeu de les Regions inicia aquest dimecres una nova sessió plenària en què els seus membres abordaran la construcció d'una UE més social a través del Pilar Europeu de Drets Socials i debatran sobre els reptes als quals s'enfronta el sector turístic, un els més afectats per les restriccions per evitar la propagació del coronavirus, entre altres qüestions.


EuropaPress 3069318 foto arxiu president comite regions ue Apostolos tzitzikostas roda

El president del Comitè de les Regions de la UE, Apostolos Tzitzikostas (EP)


En el ple començarà dimecres amb intervencions en dos debats diferents del primer ministre de Portugal, António Costa, en qualitat de president de torn de la UE, i el president de Parlament Europeu, David Sassoli.


En aquests dos punts de la plena s'analitzaran, entre altres temes, l'aplicació del Pilar Europeu de Drets Socials (a pocs dies de la cimera social de Porto), la recuperació econòmica i la Conferència sobre el Futur d'Europa.


Aquesta Conferència començarà el seu camí aquest diumenge, 9 de maig, coincidint amb el Dia d'Europa, i serà el tema del debat previst per al divendres amb l'ex president del Consell europeu, Herman Van Rompuy, com a president del Grup d'Alt Nivell sobre Democràcia Europea recentment creat pel Comitè de les Regions.


Aquest mateix dia, les regions i les ciutats europees abordaran la recuperació del sector turístic i de l'hostaleria amb la presència de l'Associació Europea d'Hotels, Restaurants i Cafès (HOTREC), Zimmer Christensen, i la secretària d'Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques.


Pel que fa als temes relacionats amb la pandèmia de Covid-19, el Comitè Europeu de les Regions votarà una resolució sobre la llibertat de moviment, inclòs el Certificat Verd Digital, i l'augment de la capacitat de producció de vacunes. El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, intervindrà en un debat sobre les lliçons apreses en matèria de seguretat de subministrament de medicaments.


Un altre debat important que tindrà lloc durant la sessió plenària d'aquesta setmana al Comitè Europeu de les Regions serà el dedicat a lluita per la igualtat de gènere, en el qual participarà la comissària responsable, la maltesa Helena Dalli.

logo insolito