Una conductora d'Uber rep una multa a Miami per no parlar anglès

UberConductora


La conductora d'Uber, Carmen Echevarría, va ser multada per 250 dòlars al no parlar anglès correctament. Ella va gravar amb el seu telèfon mòbil el moment en què un inspector de trànsit la qüestionava.


Carmen va portar a dos passatgers a l'Aeroport Internacional de Miami, quan una encarregada de seguretat es va dirigir en anglès a ella i la dona no va entendre. Aquesta va trucar a un inspector de trànsit, qui li va exigir que com a persona que transporta persones hauria de poder comunicar-se en anglès.


El vídeo gravat per Carmen Echevarría va ser difós per Telemundo 51, i es va crear la polèmica. "Em vaig sentir discriminada", assegura Echevarría. No només li van qüestionar l'inspector i la treballadora de l'aeroport. Quan va demanar ajuda al passatger que portava per traduir les paraules de la treballadora, es va negar.


Les autoritats després de tot l'enrenou que ha causat la multa a les xarxes socials ia la comunitat llatina, han dit que la rescindiran. L'anglès i l'espanyol són llengües oficials al comtat de Miami. El mes passat, el governador de Florida va signar una llei que anul·la el requisit de l'ús obligatori de l'anglès per a transportistes.


Per Carmen Echevarría no és suficient l'anul·lació de la multa, ja que això no cobreix els danys personals: "és tapar el sol amb un dit".